Ashfield Commuter Car Park

Client

AW Edwards

Project Value

$N/A

Work Description

Design and Documentation

The addition design to Ashfield Commuter Car Park was done by CCG Architects and were engaged by AW Edwards to provide professional services on the preparation of Design and Documentation for the project. The scope of work was to provide additional car spaces of 96 to the existing 139 car spaces, thus resulting to an overall 235 car spaces for commuters.

The upgraded car park will service three (3) levels of parking; ground level, first floor and a roof parking that will have two new sets of stairs located on the southern side of the car park. Along with the addition of stiars, a lift was installed for the assistance for easy access in vertical circulation within the car park.

The design and installation of the facade to the multi-deck car park is fitted with a  design choice of vertical cladding throughout the upgraded car park. The MSCP has been calculated and expected to provide a 50% or greater exposure to natural ventilation throughout the entire structure. The additions and improvements to the site in terms of way finding was implemented through the car park.

the upgrade to Ashfield Station Carpark was put into thought on the provision for the future expansion of two (2) additional levels above the completed upgrade of the car park. 

Ashfield Car Park